пʼятниця, 03 жовтня 2014 22:50

Лукашенко не визнає "Новоросію" і виступає за цілісність України

Лукашенко не визнає "Новоросію" і виступає за цілісність України
Фото: bessarabiainform.com

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не визнає "проект Новоросія" і підтримує єдність України.

 "Ми не хотіли б руйнування Української держави. Тут багато кажуть, що колись там Крим "неправильно" відійшов до України, що це територія споконвічно російська, і так далі... Це неправильний підхід", - заявив Лукашенко в інтерв'ю телеканалу Euronews, відповідаючи на питання про те, чи готовий він визнати самопроголошені Донецьку народну республіку і Луганську народну республіку.

"Ні, ні, ми ж зовсім іншої позиції дотримуємося", - підкреслив білоруський президент. Він нагадав, що завжди виступав за територіальну цілісність України.

"Я спочатку заявляв про те, що проект, наприклад, Новоросії мною не сприймається. Я виступаю за єдність та цілісність Української держави. Щоб не було там заморожених якихось конфліктів, якихось зон типу Придністров'я, Нагірного Карабаху, які завжди таять небезпеку вибуху", - сказав Лукашенко.

"Я особисто цього не хочу як людина і як президент Білорусі, тому що ми знаходимося зовсім поруч з Україною", - додав глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко не визнає "Новоросію" і виступає за цілісність України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі