пʼятниця, 18 жовтня 2024 04:58

Лукашенко хоче брати участь у мирних переговорах між Україною і РФ

Лукашенко хоче брати участь у мирних переговорах між Україною і РФ
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко попросився на мирні переговори між Україною і РФ. Фото: РБК

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче брати участь у переговорах щодо встановлення миру в Україні.

Він вважає, що війна в Україні є проблемою і Білорусі, передає провладний Telegram-канал "Пул першого".

"Я завжди наполягав, і українцям про це говорив, і росіянам, і Путіна попередив, що на переговорах щодо України мають бути присутніми білоруси", - зазначив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко дозволив збивати "шахеди", які залітають у Білорусь

Білоруський диктатор заявив, що не хоче, щоби питання країни вирішували його країни.

"Так, вони там не "відтяпають" там до Гомеля Полісся, не в цьому справа, але можуть ухвалити такі рішення, Завтра половину країни доведеться віддати. Вони зараз цілі схеми малюють: вони роблять усе. О, Лукашенко, ні, ні, він там не має бути", - заявив Лукашенко.

Із другої половини 2021 року до червня 2024 року Білорусь вивезла щонайменше 2219 українських дітей з тимчасово окупованих територій України. Це відбувається за сприяння Лукашенка.

Білоруський режим відтворює заходи, які росіяни здійснюють в РФ і на окупованих територіях України для мілітаризації українських дітей. Для дітей готують "культурну програму", яка відтворює кремлівські наративи, спрямовані на русифікацію дітей і стирання їхньої української ідентичності.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко хоче брати участь у мирних переговорах між Україною і РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі