четвер, 30 липня 2009 14:30

Луценко попросив українців-західняків не влаштовувати Кирилу "шоу"

Луценко попросив українців-західняків не влаштовувати Кирилу "шоу"

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко закликає жителів Західної України "показати високу моральну культуру" під час візиту патріарха Московського і всього Русі Кирила.

"Хотів би звернутися до жителів Західної України і політиків ... Просив би людей в Західній Україні, на зло нашим недругам, показати високу моральну культуру", - сказав глава МВС в на брифінгу в четвер в Києві.

Міністр відзначив, що, не дивлячись на "явне політизування цього візиту", зокрема, з боку керівництва Партії регіонів, яка, на його переконання, "фактично приватизовувала цей візит", він закликає проявити толерантність і не піддаватися ні на які провокації.

"Необхідно продемонструвати..., що ми вище замовленої з-за кордону картинки... у якій шукають агресію національних патріотичних сил України", - сказав він, додавши: "Політика - політикою, релігія - релігією".

В цілому, кажучи про візит патріарха Кирила до України, міністр відзначив, що цей візит проходить "в достатньо спокійній обстановці з правоохоронної точки зору".

"На щастя, а також завдяки великій кількості правоохоронців, які були задіяні для дотримання порядку під час його візиту до Києва, і завдяки високій моральній культурі громадян, візит до Києва завершився нормально", - сказав міністр.

Кажучи про незначний епізод зіткнення, який мав місце в Києві, в час візиту патріарха, Луценко підкреслив, що в діях людей немає складу злочину, оскільки правоохоронці не допустили розвиток конфлікту.

"Я не бачу навіть адміністративної відповідальності", - відзначив глава МВС.

Він також додав, що візит до Донецька в даний час проходить "без проблем".

Візит глави РПЦ Кирила до України продовжиться до 5 серпня. Він також відвідає Сімферополь, Севастополь, Рівне, Корець, Луцьк, Володимир-Волинський і Почаєвську Лавру.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Луценко попросив українців-західняків не влаштовувати Кирилу "шоу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі