вівторок, 07 лютого 2012 10:38

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко: Я не був зобов'язаний слідкувати, кого і чим нагороджують у МВС

Луценко: Я не був зобов'язаний слідкувати, кого і чим нагороджують у МВС

До обов'язків міністра внутрішніх справ не входило завдання слідкувати, кого зі співробітників відомства нагороджують і чим саме.

Про це сьогодні під час допиту у Печерському районному суді Києва заявив колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Прокурор Дмитро Лобань поцікавився у нього, чому його колишній водій Леонід Приступлюк отримав одну з найвищих відомчих відзнак - вогнепальну зброю.

"Таке нагородження, як право носіння вогнепальної зброї, передбачено у дисциплінарному статуті. Рішення про це приймає керівництво людини, яка нагороджується. Чому вони прийняли таке рішення, мені невідомо", - відповів Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко щасливий, що прокурори "накопали" на нього так мало

Він також наголосив, що у нього не було підстав не підписати наказ, завізований і узгоджений всіма службами.

"У мене не було підстав думати, що Приступлюк наркоман,алкоголік чи дебошир. Наголошую, рішення про заохочення прийняло його керівництво", - додав екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко економив державні кошти

Крім того, Луценко зауважив, що така відзнака не є екстраординарною у МВС.

"У 2005-му я підписав наказ, по якому 90 працівників карного розшуку отримали аналогічну відзнаку за поданнями керівників. Вважаю таке рішення повністю відповідним законодавству. Щодо інших моїх водіїв, то Костянтин Сидоренко точно був нагороджений, не сумніваюся, що і у Юхименка є нагороди МВС. Слідкувати, скільки нагород отримали водії не входило в коло моїх службових обов'язків", - сказав обвинувачений.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Я не був зобов'язаний слідкувати, кого і чим нагороджують у МВС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі