субота, 24 листопада 2012 00:49

Луценка в Менській колонії відвідають посли США та ЄС

Луценка в Менській колонії відвідають посли США та ЄС
Юрій Луценко ФОТО: podrobnosti.ua

Посол США Джон Теффт, посол Європейського Союзу Ян Томбінський мають намір відвідати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в Менській колонії

На своїй сторінці у Facebook керівник прес-служби партії Народна самооборона Лариса Сарган написала, що візит посла США Джона Теффта і посла Європейського Союзу Яна Томбінського запланований на понеділок.

"Виїзд в понеділок, 8.00, м. Лісова в напрямку м. Чернігова", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше по справах Луценка суддя відмовився підписувати вирок — адвокат екс-міністра

Раніше Луценко розповів, що йому було краще, коли його тримали в СІЗО. "При всій обмеженості простору, там краще психологічна атмосфера. В Менській колонії набагато більше простору, хоча мені й побудували в'язницю у в'язниці. Фактично на території табору побудували окреме приміщення, де міститься п'ять людей. Мені, наприклад, забороняється виходити в їдальню. У нас навіть виносять сміття у супроводі конвою. Але там психологічна обстановка дуже погана", - сказав він.

Нагадаємо, 17 серпня Луценка було засуджено до 2 років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Раніше, 27 лютого 2012 року, Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн. компенсації МВС за завданий збиток) за заволодіння державним майном і перевищення службових повноважень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко розповів, що Луценко не втратив оптимізму

16 травня Апеляційний суд Києва визнав правомірним цей вирок, винесений Луценку. 29 серпня адвокат Олексій Баганець подав апеляційну скаргу на вирок Печерського суду Києва у справі екс-міністра внутрішніх справ Луценка щодо незаконного продовження стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Давиденко. 30 серпня аналогічну скаргу на вирок Апеляційного суду Києва подав адвокат Ігор Фомін.

Зараз ви читаєте новину «Луценка в Менській колонії відвідають посли США та ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі