понеділок, 25 червня 2018 21:00

Луценка порівняли з водієм автобуса без прав

Луценка порівняли з водієм автобуса без прав
Юрій Луценко на посаді генпрокурора, це як водій громадського транспорту без прав, каже юрист Олег Березюк. Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко не дає можливості керівнику Департаменту спецрозслідувань Сергію Горбатюку розслідувати справи Майдану.

Про це Gazeta.ua сказав говорить київський юрист і правозахисник Олег Березюк.

"Проблеми дві - брак фахівців і відсутність політичної волі у керівництва ГПУ завершити справи Майдану, показати результат суспільству.

Луценко не дає Горбатюку розслідувати. Справи Майдану мав би довести до суду саме департамент, який спеціально для цього створили. А тут чомусь виникає необхідність провести реорганізацію. Так зруйнують все, що було напрацьовано до цього. Щоб покарати злочинців, потрібне якісне розслідування. Робити це нікому. Людей зі знаннями і досвідом з правоохоронних органів викинули. Залишився Горбатюк із невеликою групою, на яких високе навантаження. В середньому по Україні на слідчого припадає одночасне розслідування 400 кримінальних справ.

Луценка з самого початку не можна було призначати генпрокурором. Він не має юридичної освіти і досвіду. Це те саме, коли людину без водійського посвідчення садять за кермо автобуса з міжнародних перевезень. Експеримент, коли на юридичну посаду призначили політичну фігуру, невдалий. Його треба виправляти", - каже Олег Березюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко замахнувся на крісло прем'єра - ЗМІ

Департамент спецрозслідувань реорганізують в слідче управління. Прокурори звідти перейдуть в департамент процесуального керівництва. Відокремлення керівників від слідчих проходить в рамках реформування Генпрокуратури.

Згоду на призначення Юрія Луценка генпрокуром Верховна Рада дала 12 травня.

Перед цим депутати за півгодини прийняли зміни до закону "Про прокуратуру", прибравши для генпрокурора вимогу вищої юридичної освіти і стаж роботи в галузі права не менше 10 років. Натомість вписали вищу освіту і досвід роботи у парламенті або правоохоронних органах не менше 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Луценка порівняли з водієм автобуса без прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі