вівторок, 29 липня 2014 09:45

Льотчиці Надії Савченко можуть присвоїти звання Герой України

Льотчиці Надії Савченко можуть присвоїти звання Герой України
Фото: zik.ua

Позафракційний народний депутат Сергій Міщенко зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про звернення парламенту до президента України Петра Порошенка щодо присвоєння звання Герой України українській льотчиці Надії Савченко.

Відповідний документ отримав реєстраційний №4386а.

Зазначимо, що текст проекту постанови та супровідні документи до нього на сайті ВР наразі не оприлюднені.

Нагадаємо, що українська льотчиця Надія Савченко потрапила в полон до терористів, коли намагалася допомогти пораненим українським силовикам під час бою в зоні АТО на Донбасі. Пізніше її таємно вивезли до Росії, звинувативши у вбивстві російських журналістів у зоні АТО. Над льотчицею почали судовий процес.  Нещодавно Воронезький суд відмовився випустити Савченко під заставку і залишив її під вартою до кінця серпня. Проте обвинувачувальна сторона намагається добитися продовження утримання ще на 3 місяці.

Україна вважає факт викрадення та перевезення українського військовослужбовця до Росії незаконним, а сам судовий процес політичним. Сама Савченко тримається мужньо і впевнено.

Зараз ви читаєте новину «Льотчиці Надії Савченко можуть присвоїти звання Герой України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі