понеділок, 31 жовтня 2011 22:32

Спецтема: Війна у Лівії

Лівію очолив бізнесмен із Тріполі

Лівію очолив бізнесмен із Тріполі

Тимчасове керівництво Лівії назвало ім'я нового прем'єр-міністра - Абдель Рахім аль-Кіб, бізнесмен з Тріполі. Він випередив чотирьох інших кандидатів за підсумками конкурсу, проведеного Національною перехідною радою.

Найближчими днями він призначить Кабінет міністрів, який буде керувати Лівією в перехідний період і підготує країну до проведення загальних виборів.

Раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен взяв участь у заходах в Тріполі на честь офіційного закінчення операції "Об'єднаний захисник", яка допомогла скинути полковника Каддафі.

Нагадаємо, з лютого 2011 року в Лівії йде громадянська війна між прихильниками Каддафі та його противниками, які створили ПНС і оголосили його законною владою в країні. На боці останніх в конфлікт втрутився НАТО після відповідної резолюції Ради безпеки ООН.

Наприкінці серпня за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНС взяли столицю країни - Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним більше 60 держав світу.

Каддафі був убитий 20 жовтня. Це сталося під час боїв у місті Сирт, яке є "малою батьківщиною" колишнього глави держави.

Зараз ви читаєте новину «Лівію очолив бізнесмен із Тріполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі