неділя, 13 червня 2010 11:23

"Литвинівці" не бояться виходу КПУ з коаліції

"Литвинівці" не бояться виходу КПУ з коаліції

Заступник голови фракції Блоку Литвина Олег Зарубінський вважає, що Компартія не вийде зі складу коаліції. Так Gazeta.ua він прокоментував заяву комуніста Леоніда Грача про те, що КПУ вийде зі складу більшості через незгоду з позицією Партії регіонів в деяких ідеологічних і економічних питаннях.

"Грач – другорядна особа. Він не визначає політику комуністичної партії. Навіть не ходить в їх політбюро. Мало що хто сказав?! Можливо, він виступає в ролі злого слідчого, а його соратники – доброго. Тоді приймається якесь вигідне рішення", - зауважив депутат.

За його словами, на подібні заяви потрібно звертати увагу, коли їх робить лідер партії.

В свою чергу "литвинівець" Валерій Баранов зазначив, що Грач має право на свою особисту думку.

"Нічого тут поганого немає. Ця його позиція свідчить про те, що більшість повинна не повторювати помилки коаліції Тимошенко, яка ні разу не збиралася і не обговорювала питання. Тут так само. Збираються тільки лідери фракцій. А на засіданні більшості потрібно обговорити, як виконуються домовленості, які є теми для конфліктів", - сказав він.

Баранов впевнений, що фракції, що входять до складу коаліції, повинні знаходити компроміси.

"Якщо Партія регіонів, як домінуюча політична сила, буде об'єднувати коаліцію і в дискусіях знаходити рішення, то можливі не тільки такі заяви, а й реальні дії", - додав парламентар.

Нагадуємо, КПУ погрожує вийти з парламентської коаліції, оскільки незгідна з позицією Партії регіонів в деяких ідеологічних і економічних питаннях. Про це заявив комуніст Леонід Грач. Проте він стверджує, що "це тільки постановка питання і оцінка, а не заява".

"Якщо проаналізувати, що було у зверненні Віктора Януковича і, що було у його передвиборчих обіцянках, то побачимо великі розбіжності. В обіцянках було надання статусу (державної мови – ред.) російській, вступ у ЄЕП. Насправді про російську мову не було ні слова, не ставилось питання по Митному союзу. Звичайно ж ніхто не збирається в ОДКБ", - сказав нардеп.

За словами Грача, це стосується і програми економічних дій - 10-годинний робочий день, пенсійний вік з 65 років.

Зараз ви читаєте новину «"Литвинівці" не бояться виходу КПУ з коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі