пʼятниця, 02 жовтня 2009 10:56

Литвин взявся за проросійську політику і розкритикував Ющенка

Литвин взявся за проросійську політику і розкритикував Ющенка

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловив своє невдоволення з приводу політики Президента Віктора Ющенка щодо Росії.

Про це він заявив учора під час зустрічі з жителями міста Кілія в межах дводенного візиту до Одеської області.

"Я категорично не згоден з політикою президента, коли всі біди та історичні образи адресуються у бік Росії. Ми не повинні смакувати трагічні моменти нашої історії. Потрібно пам"ятати всю історію країни: і позитивні і негативні моменти. І всіх великих людей, які її творили. Не можна нав"язувати героїв, які ними не були і ніколи ними не будуть", - цитує слова Литвина його прес-служба на своєму офіційному веб-сайті.

Він вважає, що у зовнішній політиці нам потрібно відмовитися від "НАТО – не НАТО".

"Нам потрібно відновити переговори (і Україна повинна виступити їх ініціатором) з Росією, Білорусією, Казахстаном зі створення єдиного економічного простору. Україні потрібні ринки збуту, і саме в цих країнах вони можуть бути", - додав спікер.

Литвин також зазначив, що "керівництво країни обрало неправильну лінію", дратуючи Росію. В якості приклада він навів реакцію президента на конфлікт в Грузії. При цьому він додав, що МЗС України ніяк не відреагував і не реагує на заяви румунських політиків щодо територіальних претензій до України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Литвин взявся за проросійську політику і розкритикував Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі