вівторок, 26 серпня 2008 08:24

Литвин пояснив, чому він проти НАТО

Литвин пояснив, чому він проти НАТО
Депутат Верховної Ради, лідер блоку свого імені Володимир Литвин виступає за позаблоковий статус України для зняття напруженості у відносинах з Росією щодо її Чорноморського флоту в Криму.

Про це він сказав на прес-конференції в Житомирській області.

"Я категорично не згодний з висловлюванням про те, що нам терміново необхідно в НАТО", - сказав Литвин.

Він вважає, що Україні варто бути позаблоковою країною, щоб Росія була впевнена в тому, що в Україні не з"являться іноземні збройні формування.

"Я думаю, що позаблоковий статус зніме проблему Чорноморського флоту, оскільки нейтралітет країни заспокоїть Росію, коли вона буде знати, що після російського ніякий інший флот в Україні стояти не буде", - зазначив Литвин.

Крім того, депутат підкреслив, що позаблоковий статус підвищить престиж України й дасть їй можливість виступати посередником у розв"язанні конфліктних ситуацій на пострадянському просторі.

Литвин також зазначив, що Україні не варто було займати позицію однієї зі сторін конфлікту в Грузії, оскільки це сприяє розколу політичних сил і суспільства загалом.

Він також зазначив, що ще на початку збройного конфлікту в Грузії його блок пропонував політикам виробити єдину позицію щодо цих конфліктів, яка стала б консолідуючою для політиків і суспільства, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Литвин пояснив, чому він проти НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі