пʼятниця, 20 травня 2011 14:13

Литвин наказав облрадам не повчати одна одну

Литвин наказав облрадам не повчати одна одну

Обласним радам в Україні немає чим зайнятись, тому вони починають повчати одна одну.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, про це під час науково-практичної конференції "Реформування місцевого самоврядування: національний та міжнародний досвід" у Вінниці заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

Зокрема, він сказав: "Для значної частини обраних у 2010 році органів місцевого самоврядування низка таких важливих питань, як освіта, охорона здоров'я, ЖКГ, земельне питання стали непідйомними. У нас тільки одна обласна рада вчить іншу, як треба жити і навпаки. Це тому що часто-густо немає чим зайнятись. От і шукають роботу. Як правило, знаходять ту, яка далека від інтересів і потреб людей".

За словами Литвина, органи місцевого самоврядування більше виглядають як "агенти влади вищого рівня".

Крім того, голова ВР згадав про стан освіти у вищих навчальних закладах.

"Раніше було престижно у кожній області мати повний перелік вищих навчальних закладів. Ну, гаразд Вінниця має. Але якщо їх всіх об'єднати, буде такий собі один середній університет. Я не кажу, що це погано. Це прекрасні вищі навчальні заклади. Але ми повинні виходити з того, що має бути якість, а не просто містечкова престижність. Ой, я хотів це сказати про Житомирську область. А про Вінницю зірвалось", - уточнив Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Литвин наказав облрадам не повчати одна одну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі