четвер, 14 липня 2011 17:00

Литвин каже, що Раді вистачить і 300 депутатів

Литвин каже, що Раді вистачить і 300 депутатів

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що парламенту для ухвалення відповідальних рішення достатньо і 300 народних депутатів.

Про це він сказав в ефірі Першого національного.

"На етапі, коли потрібно ухвалювати рішення і брати на себе відповідальність, не ховатися за когось іншого, я думаю, 300 депутатів було б достатньо. Головне, щоб було рівномірне представництво всіх територій", – сказав Литвин.

За його словами, кількість депутатів має напряму залежати від професіоналізму їхньої роботи.

Володимир Литвин також переконаний, що партійна дисципліна найчастіше заважає парламентарям відстоювати свою позицію при розгляді Радою певних питань.

"Є різні люди, єдине, що псує цих людей, – це партійна дисципліна, коли вони найчастіше своє внутрішнє я, своє бачення підкоряють директивній установці", – додав спікер.

Раніше у Верховній Раді за скорочення кількості депутатів парламенту з 450 до 300 виступали зокрема народні депутати від фракції НУ - НС В'ячеслав Кириленко та Арсеній Яценюк. З аналогічною ініціативою свого часу висловив і екс-президент Леонід Кучма.

Зараз ви читаєте новину «Литвин каже, що Раді вистачить і 300 депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі