середа, 18 грудня 2013 18:46

Лідери опозиції не здатні керувати навіть майданом — Золотарьов

Лідери опозиції не здатні керувати навіть майданом — Золотарьов
Андрій Золотарьов. Фото: www.novostimira.com.ua

Опозиція зараз контролює лише сцену майдану.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"В Україні немає потужних організацій та лідерів, за якими можуть піти люди. Оце проблема. Ми бачили стратегічні помилки опозиції. Хіба важко було повернутися обличчям до Сходу країни? Замість того, щоб сказати: "Україна для українців", на майдані скандують: "Смерть ворогам!". Можливо, так задумано. Але "Свобода" робить із майдану націоналістичне зібрання. Хоча націоналісти — це невелика частка народу. Хоча якщо опозиціонери завтра закликають усіх розійтись, люди не підуть. Вони розуміють: якщо так вчинять, влада їх розчавить, а ці не захистять", - зауважив він.

За словами експерта, опозиція не веде за собою людей.

"Вона підлаштувалася під вимоги суспільства, яке вимагало зміни правил свого діалогу із владою. Наші опозиціонери хочуть виграти у шахраїв, граючи за їхніми правилами. Якщо ти йдеш воювати проти системи, то не повинен приймати її правила. А що ми бачимо? Яценюк, Кличко та Тягнибок роблять все, щоб владу взяти. Можливо, комусь із них ще ляже "монетка" щасливою стороною. Але більшість аналітиків побачили, що вони не здатні керувати навіть майданом. Може, це й добре. Ми вже мали прецедент, коли майдан скандував: "Ющенко!". Бачили, що з цього вийшло", - зазначив Золотарьов.

"Як почалася революція нам жити стало краще" — безпритульні про Євромайдан

"Нам треба позбутися віри у добрих царів, месій і покладатися на власні сили. Можливо, приклад самоорганізації дасть для цього поштовх. Хочеться вірити, що наше суспільство — не лише бюджетники, яких, як скотину, зганяють на антимайдан за 400 гривень, а люди, які мають до себе самоповагу і здатні відстоювати власний інтерес. Але в кризових ситуаціях, як зараз, дуже потрібно лідерство. Єдиний політик, який би турнув Януковича геть, знаходиться у харківській лікарні "Укрзалізниці". Він знав, що робив, коли запроторив Тимошенко до в'язниці. Враховуючи інстинкт самозбереження, зробив це раціонально", - пояснив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Лідери опозиції не здатні керувати навіть майданом — Золотарьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі