середа, 18 грудня 2013 17:18

Огризко пропонує реанімувати "круглий стіл" з владою

Огризко пропонує реанімувати "круглий стіл" з владою
Володимир Огризко. Фото: obozrevatel.com

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко закликав владу опозицію та громадськість вдруге сісти за стіл переговорів.

Про це він розповів журналістам у прес-центрі Будинку профспілок, передає кореспондент Gazeta.ua

"Нам потрібно думати, що робити далі. Наша громадянська експертна рада пропонує подумати як повернутися до проведення круглого столу, але не такого, який був кілька днів тому і який всі незалежні експерт оцінили, як профанацію. Насправді мова має йти про трьох ключових учасників цього процесу: владу, опозиції і громадянське суспільство. Це громадянське суспільство повинно бути представлене кваліфікованими експертами, які здатні розуміти, що власне потрібно країні, що вимагати від влади та опозиції", - сказав екс-міністр.

Огризко зазначив, що найважливішими питаннями, які має розглянути цей круглий стіл є питання формування уряду та підготовка до підписання угоди з Євросоюзом. Він зазначив, що для того щоб підготувати документи необхідні для підписання угоди з ЄС потрібно 2 тижні практичної роботи. Ще одним важливим питанням він назвав те, яким чином розбудовувати Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московські угоди не викличуть нових протестів — політолог

"Яким чином зробити системні зміни, які б унеможливили ці речі, які ми спостерігаємо з кінця листопада і початку грудня", - зауважив він.

Огризко зазначив, що в іншому випадку нас чекає негативний сценарій, який може розгорнутися у будь-яку хвилину.

На уточнююче запитання журналіста, як змусити владу сісти за стіл переговорів він відповів: "Наша експертна група пропонує опозиції за підтримки громадянського суспільства стати всім одним фронтом, який підсилюватиме одну й іншу сторони. Влада розуміє, що фактично з нелегітимним урядом далі йти в майбутнє немає куди. Владі так само треба думати, як виходити з ситуації. Майдан стоїть і буде стояти і це той факт, який не може не враховувати влада. Бо це може продовжуватися місяцями", - сказав Огризко.

Він додав, що не проти щоб європейці долучилися до наступного круглого столу у якості гостей з метою почати процес реальних переговорів для зміни системи влади в країні.

Зараз ви читаєте новину «Огризко пропонує реанімувати "круглий стіл" з владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі