середа, 17 вересня 2008 15:10

Левко Лук"яненко сказав Ющенку все, що він про нього думає

Левко Лук"яненко склав із себе повноваження голови Комісії з помилування при Президентові України, написавши відповідну заяву на ім"я глави держави Віктора Ющенка.

Своє рішення Лук"яненко аргументував тим, що Ющенко так і не почав нову добу в історії України.

"Замість посадити бандитів до в`язниці, Ви їх поставили поруч з собою, що майже однозначне з опусканням себе до їхнього рівня", - звертається Лук"яненко до Президента.

Вказуючи на те, що Ющенко "оточив себе людьми, які дбають не про долю України, а про свої егоїстичні інтереси", Лук"яненко апелює до Президента: "Ви потураєте главі Вашого Секретаріату, який зниження рейтингу "Нашої України" вирішив лікувати не покращенням її діяльності, а створенням іншої партії. Глава Секретаріату розіслав по областях антиконституційну вказівку, щоб керівники виступили з вимогою до Президента встановити пряме президентське правління, але Ви маєте знати, що таке не передбачене Конституцією і є ні чим іншим як узурпацією влади".

На думку Лук"яненка, глава держави не скористався теперішніми вищими повноваженнями для наведення ладу в країні, і надання ширших прав сьогодні несе загрозу національній безпеці країни.

"Надання Вам ширших прав, у теперішню відсутність виконавської дисципліни в органах виконавчої влади, створило б в Україні страшніший хаос, яким не проминула б скористатися Москва для перетворення України в Малоросію. Ваше прагнення продовжити собі президентські повноваження не чесним служінням Україні, а різними організаційними способами та боротьбою проти Вашого ж помаранчевого уряду та публічне звинувачення голови уряду у злочині - неприпустиме", - заявив Лук"яненко.

Політик переконаний, що "Президент цивілізованої держави перед тим, як звинувачувати прем"єра у злочинах, дав би завдання слідчим органам спочатку встановити істину, а вже потім виступати публічно".

"У морі хабарництва і беззаконня, в павутинні бюрократичного дисциплінованого жадібного чиновництва звичайна людина підіймає голову й задихається від втрати моральних критеріїв на вершині державної піраміди з Вами на чолі", - йдеться у заяви.

Усе вищезазначене не дає можливості Лук"яненку, як він стверджує, продовжувати працювати надалі на чолі комісії.

"За таких обставин вважаю за неможливе продовжувати виконання обов`язків голови Комісії з помилування при Президентові України Ющенку і повертаю посвідку", написав Лук"яненко, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Левко Лук"яненко сказав Ющенку все, що він про нього думає ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі