вівторок, 23 вересня 2008 09:39

Лавринович сьогодні може стати спікером

Лавринович сьогодні може стати спікером
Вчора джерела в керівництві ПР і БЮТ розповіли, що досягли домовленості про ухвалення відставки спікера Ради Арсенія Яценюка і внесення на розгляд до парламенту кандидатури першого віце-спікера Олександра Лавриновича (ПР).

"У вівторок ми зможемо офіційно оголосити про це", - повідомив інформований представник ПР.

"Голосування по Лавриновичу відбудеться на цьому тижні. Можливо, навіть завтра (23 вересня)", - підтвердив високопоставлений представник БЮТ.

В офіційних коментарях члени БЮТ не заперечують, що фракція може проголосувати за зміну спікера.

"Теоретично це можливо, якщо Яценюк доведе нас до такого стану, що ми погодимося на технічного кандидата ще до створення коаліції. Тому що ті закони, які він відмовляється підписувати, важливіші в даний момент для парламенту, чим особа Яценюка", - сказав народний депутат Валерій Писаренко (БЮТ).

Разом з тим, як кажуть співрозмовники в БЮТ, поки рядових членів фракції не повідомили про рішення керівництва блоку з приводу обрання спікера-"регіонала".

"У нас буває два види засідань фракцій: стратегічні - їх проводить Юлія Володимирівна, і робочі, на яких мова йде про порядок денний, про те, як голосувати. За останній тиждень стратегічних засідань фракцій не було", - відзначив один з депутатів від БЮТ.

Вже увечері Партія регіонів зареєструвала проект постанови "Про визначення виду та способу голосування при відкликанні та обранні голови Верховної ради".

"Вона стосується процедури зміни порядку голосування з обрання спікера і припинення його діяльності. Пропонується підтримати це питання відкритим голосуванням за спрощеною процедурою", - розповіла автор документа, народний депутат Олена Лукаш (ПР).

За її словами, питання зміни спікера буде розглянуто сьогодні або "в найближчий час".

"Ми затягувати не будемо, - запевнила Лукаш. - Не буде ні звітів, ні питань-відповідей, ні кабінок (для таємного голосування), ні підрахунків рахункової комісії. Все і так зрозуміло: примусова праця заборонена, людина хоче залишити свою посаду - так сенс?".

Коммерсант-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович сьогодні може стати спікером ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі