субота, 01 грудня 2012 06:00

Лавринович побачив у референдумі важливий інструмент демократизації України

Лавринович побачив у референдумі важливий інструмент демократизації України
Фото: svit24.net

Реальна цінність референдуму полягає в тому, що волевиявлення людей можу бути реалізоване

.Про це в ефірі Першого національного каналу сказав міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Я впевнений, що цей інструмент, такий як право громадян на безпосереднє волевиявлення є дуже важливим і обов'язковим для демократичної країни", - підкреслив він.
Міністр підкреслив, що закон про референдум не треба розглядати як протистояння між представницькою владою та безпосередньою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавринович переконаний, що механізмів зловживання законом про референдум немає

"Звичайно, що ми маємо досвід в різні історичні періоди, як безпосередня демократія робила певні проблеми для суспільств, де вона використовувалася і чому представницька демократія стала домінуючою у світі. Але при цьому, фактично в усіх країнах, де представницька демократія є основою, присутня все рівно можливість для прямої демократії – прийняття рішень безпосередньо громадянами держави", - зауважив Лавринович.

Він додав: "Реальна цінність референдуму полягає в тому, що якщо люди висловлюють свою волю, вона має відповідним чином оформлена і реалізована".

"З моєї точки зору, це важливий демократичний інструмент, який сприятиме тому, щоби в  нашій країні окремі питання загального значення мали можливість бути ініційовані й ухвалені безпосередньо громадянами України", - підкреслив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович побачив у референдумі важливий інструмент демократизації України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі