пʼятниця, 03 березня 2023 15:08

Латвія підтримала вступ України в НАТО і ЄС

Латвія підтримала вступ України в НАТО і ЄС
Латвія підтримує членство України у Європейському Союзі і НАТО. Фото: pixabay.com

Латвія підтримує членство України у Європейському Союзі і НАТО.

Спільну декларацію у п'ятницю підписали президент України Володимир Зеленський і президент Латвії Егілс Левітс.

"Ми підписали з Егілсом Левітсом спільну декларацію, яка засвідчує підтримку Латвією повноправної європейської та євроатлантичної інтеграції України", – сказав Зеленський.

Зеленський подякував президенту Латвії, усьому латвійському народу "за незмінну підтримку наших людей, незмінну підтримку України на цьому шляху інтеграції з Євросоюзом і НАТО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не тільки Leopard: Польща передасть Україні свої основні танки Twardy

"Лише з Україною у своєму складі Європейський проект стане дійсно довершеним. Лише з Україною у своєму складі НАТО стане дійсно міцним захисником народів Європи та всіх наших спільних цінностей", – заявив Зеленський.

Сьогодні президент України із дружиною і президентом Латвії та його дружиною вшанували пам'ять полеглих героїв на Личаківському кладовищі у Львові.

Латвія надала Україні зброї на 41% оборонного бюджету.

Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія і Швеція зробили спільну заяву, у якій пообіцяли надавати подальшу економічну, військову і гуманітарну підтримку Україні.

Зараз ви читаєте новину «Латвія підтримала вступ України в НАТО і ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі