пʼятниця, 21 грудня 2012 22:26

Кузьмін божиться, що за "Батьківщину" взялися випадково

Кузьмін божиться, що за "Батьківщину" взялися випадково
Ренат Кузьмін. Фото: korrespondent.net

Привід для розслідування джерел фінансування "Батьківщини" у Генпрокуратурі знайшли випадково.

Про це в ефірі Першого національного каналу сказав заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.

Він розповів, яким чином Генпрокуратура взялася за розслідування джерел фінансування партії "Батьківщина".

"Розслідуючи кримінальну справу по факту незаконної організації конвертивного центру, який займається відмивання брудних грошей, була затримана група конвертаторів. Цей центр проганяв мільйони, десятків мільйонів доларів. Цей центр працював в Києві. І під час обшуку слідчими було вилучено документи, де говорилося про те, що Григорій Немиря отримував рахунки на суми в мільйони доларів. І ці рахунки замість Немирі були оплачені десятками офшорних кампаній. Звичайна схема", - розповів Кузьмін.

Він наголосив, що після цього Немирі направили кілька повісток, але він так і з'являвся в ГПУ. Після цього заступник генпрокурора провів прес-конференцію, де розповів про це,і  вже через декілька годин Немиря з'явився у генпрокуратурі.

"З Григорієм Немирею слідчий почав роботу. Спілкування з ним планується пізніше. Він як народний депутат висловив прохання і сказав, коли йому зручно прийти. Немиря прийде до нас тоді, коли йому буде зручно це зробити", - наголосив Кузьмін.

Він підкреслив, що є докази того, що ці рахунки було оплачено офшорними кампаніями. І зараз ця інформація перевіряється ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін божиться, що за "Батьківщину" взялися випадково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі