пʼятниця, 04 липня 2008 08:55

Курпіль про спікерство, дострокові вибори та коаліцію БЮТ-ПР

Команда Ющенко із самого початку не хотіла цієї коаліції, і саме тому до нас не був залучений Литвин. Якби Президент хотів, щоб демократична коаліція була міцною, він би зробив все, щоб із самого початку з нами був Блок Литвина

Про це повідомив народний депутат від БЮТ Степан Курпіль, коментуючи можливість зміцнення демократичної коаліції.

"Нам би не довелося шукати одну-дві особи, і ми б відчували себе абсолютно впевнено при будь-якому голосуванні. Для цього потрібно було запропонувати посаду голови ВР Литвину. Так само, як і в 2006 році, коли посаду голови парламенту потрібно було віддати Морозу, в цьому випадку ми не мали б дострокових виборів. Тоді Ющенко сунув на цю посаду Порошенка, хоча було зрозуміло, що більшості політикуму це не подобається. А зараз йде спроба викручування рук і вимога дати якісь клятви. Я не впевнений, що зараз Юлія Тимошенко може дати обіцянку, що вона не піде на президентські вибори", – підкреслив нардеп.

"Якщо Ющенко хоче зробити Януковича прем"єром, хай йде на вибори"

На питання, якщо стосунки Ющенка і Тимошенко досягли критичної точки і вони більше не хочуть миритися один з одним, чому тоді БЮТ і НУ-НС не оголосять про розпад коаліції і не шукають нових форматів більшості, політик відзначив, що варіантом виходу із ситуації можуть бути тільки дострокові вибори.

"Вони нічого не дадуть, окрім як ослаблять позицію Президента або дозволять повністю здатися в руки Партії регіонів. Якщо Ющенко хоче зробити Януковича прем"єром, хай йде на вибори, оскільки на тлі сварок демократичної коаліції виграє тільки ПР. Ще можливий варіант, що Ющенко хоче завалити, але не своїми руками, коаліцію, оголосити недовіру уряду і на цих розвалинах зігнути "Нашу Україну" для створення широкої коаліції", – відзначив Курпіль.

На питання про те, чи не кращим варіантом була б коаліція у форматі БЮТ і ПР, "бютовець" відповів: "Це навряд чи можливо, тому що це різні політичні сили, з різними підходами, і наші виборці не готові до такої коаліції. Крім того, тут теж виникне питання посади прем"єр-міністра, питання майбутніх президентських виборів, а це значно важче, ніж коаліція БЮТ і Президента. Хоча не вперше звучать розмови серед прихильників Тимошенко і Ющенка, які заради стабілізації в країні пропонують нам піти на коаліцію з "Регіонами".

Також нардеп підкреслив, що до осені жодних кардинальних подій чекати не варто, тому що "ні в однієї зі сторін немає сил на те, щоб щось кардинальне змінювати".

За матеріалом: ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Курпіль про спікерство, дострокові вибори та коаліцію БЮТ-ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі