неділя, 11 вересня 2022 01:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба вважає, що для передачі Україні німецьких танків Leopard немає перешкод

Кулеба вважає, що для передачі Україні німецьких танків Leopard немає перешкод
Немає причин, щоб не давати Україні танки Leopard 2. Фото: wikipedia.org

Україна не бачить жодної перешкоди, яка не дозволила б їй отримати від Німеччини основні бойові танки Leopard 2.

До моменту, як це рішення буде прийнято, Україна хотіла б отримати від Берліна якомога більше боєприпасів для артилерії, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час пресконференції з главою МЗС ФРН Анналеною Бербок в Києві 10 вересня, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільниця МЗС Німеччини прибула до Києва – ЗМІ

Кулеба перерахував те, що Україна вже отримає від Німеччини - системи ППО IRIS-Т, які прийдуть восени, а також план з постачання Leopard 2, відзначивши особливу важливість останнього.

"Ми не бачимо жодних перешкод для цього" - сказав він.

А поки це рішення приймається, Україна потребує боєприпасів артилерії. Це першорядні потреби фронту, це не так складно, як поставка танків, зате Додаткові снаряди посилять наступальні можливості України, дозволять їй зберегти більше життів і звільнити більше територій.

На початку серпня в Україну прибули перші три німецькі зенітні самохідні артилерійські установки Gepard. Вони серед кращих у своєму класі. Вражають цілі на відстані від 100 метрів до 4 км. Екіпаж всього 3 людини: водій, командир і навідник.

При цьому 6 вересня канцлер ФРН Олаф Шольц в черговий раз розповів, чому Німеччина не надає Україні зброю - з тієї чи іншої причини. Зокрема, Німеччина ще на початку війни відмовилася передати Україні бронеавтомобілі Dingo, в яких була велика потреба.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба вважає, що для передачі Україні німецьких танків Leopard немає перешкод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі