середа, 07 вересня 2022 19:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина відмовила Україні у постачанні бронеавтомобілів Dingo

Німеччина відмовила Україні у постачанні бронеавтомобілів Dingo
Німеччина відмовила Україні у постачанні бронеавтомобілів Dingo. Фото: Getty Images

Німеччина ще на початку війни відмовилася передати Україні бронеавтомобілі Dingo.

Берлін має у своєму розпорядженні понад 500 таких бронеавтомобілів. Про це повідомляє Bild з посиланням на внутрішні документи німецького міністерства оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц сказав, чому Німеччина не відправляє Україні танки й літаки

Ще в березні Україна зверталася до Німеччини з проханням про передачу броньовиків Dingo та розвідувальних автомобілів Fennek, але отримала відмову.

Видання повідомляє, що Бундесвер має в експлуатації понад 700 машин обох типів і не використовує їх у жодній бойовій операції.

Посол України Андрій Мельник у коментарі виданню сказав, що не може зрозуміти цю відмову уряду.

"Нам потрібні ці німецькі машини Dingo для життєво важливого контрнаступу на Херсон, щоб урятувати життя солдатів, яким, на жаль, доводиться туди діставатися загалом пішки. Я закликаю міністра оборони Ламбрехт поставити в Україну частину із 500 наявних броньованих транспортних засобів уже у вересні. Це точно не стало би пограбуванням бундесверу", – зазначив він.

Видання наголошує, що багато відео із зони бойових дій в Україні свідчать про гостру нестачу бронетехніки в ЗСУ.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина й Канада погодили новий пакет військової допомоги для України. Сказав про системи ППО, ракетні системи й тонни боєприпасів.

У серпні Німеччина передала Україні ще чотири самохідні зенітні установки Gepard. Загалом Україні передали 12 таких установок. У червні в Україну прибули перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина відмовила Україні у постачанні бронеавтомобілів Dingo». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі