понеділок, 04 березня 2024 17:02

Кулеба повідомив про позитивну розмову з польським колегою: подробиці

Кулеба повідомив про позитивну розмову з польським колегою: подробиці
Кулеба і Сікорський відзначили позитивну взаємодію між міністерствами обох країн щодо ситуації на кордоні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поговорив із очільником МЗС Польщі Радославом Сікорським.

Про це Кулеба повідомив у понеділок.

"Ми обоє позитивно відзначили взаємодію між галузевими міністерствами обох країн у пошуку шляхів вирішення ситуації на українсько-польському кордоні", - заявив міністр.

"Я також наголосив на важливості більшої уваги до дестабілізуючого впливу імпорту російського зерна на європейський ринок", - сказав Кулеба.

Український міністр подякував Польщі "за забезпечення безперебійної доставки військової та гуманітарної допомоги через кордон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Нідерланди підписали безпекову угоду на 10 років

"Ми зосередилися на шляхах збільшення поставок зброї в Україну, з особливим акцентом на артилерійські боєприпаси та протиповітряну оборону на передовій. Щоб краще захистити наші війська від атак російської авіації і безпілотників", - повідомив Кулеба.

Сікорський розповів Кулебі про про результати нещодавньої поїздки до Сполучених Штатів Америки.

"Я подякував моєму польському колезі за його зусилля з адвокації критичних рішень у Конгресі", - сказав український міністр.

Також посадовці "обмінялися думками після нещодавнього саміту в Парижі".

"Я привітав початок важливої ​​дискусії щодо шляхів забезпечення європейської безпеки шляхом посилення підтримки України та наголосив на важливості невідкладних рішучих дій", - заявив Кулеба.

Торік у листопаді польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" і "Рава-Руська-Гребенне". Згодом до страйків на кордоні долучилися польські фермери.

Вчора речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомляв, що на українсько-польському кордоні заблоковані шість напрямків, у чергах перебували 2,4 тис. фур.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба повідомив про позитивну розмову з польським колегою: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі