понеділок, 07 вересня 2020 23:48

Кулеба пов'язав зрив режиму припинення вогню на Донбасі з місцевими виборами

Кулеба пов'язав зрив режиму припинення вогню на Донбасі з місцевими виборами
Кулеба чекає на розмову з Лавровим після обстрілів і загибелі українського воїна на Донбасі. Фото: Тарас Подолян

Зрив російським ворогом режиму припинення вогню на Донбасі відбувся у час початку кампанії місцевих виборів. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу ICTV.

"У нас з Російською Федерацією дві війни - одна гаряча, збройна. Інша - дипломатична. У мене враження, що вчора і сьогодні крок зробила російська партія збройної війни. Саме зараз це відбувається після початку виборчої кампанії в Україні. У нас є політичні сили, яким у межах кампанії будь-яка погана новина зі сходу додає балів. І напередодні зустрічі радників та міністрів. Тому що це підвищення ставок, зміна атмосфери, тих питань, які потрібно обговорювати. Знову маємо відкотитися у питанні безпеки, адже вони порушені", - сказав очільник МЗС.

Наразі зустріч радників міністрів "нормандської четвірки" залишається у графіку, розповів Кулеба.

"До неї Україна дуже ретельно готується. І безумовно загибель наших солдатів буде одним із тих питань, яке буде дуже жорстко обговорене", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криваве перемир'я: назвали ім'я українського військового, який загинув на Донбасі

Західні партнери отримали детальну інформацію щодо порушення ворогом перемир'я, розповів Кулеба.

"Саме важливо, що ми донесли правду, що відбулося на Донбасі. Хто зірвав режим припинення вогню.

Хочу наголосити - ми абсолютно зберігаємо підтримку міжнародного співтовариства у цій ситуації. Яке підтримує нас у тому, що припинення вогню має тривати і ми маємо шукати дипломатичний шлях врегулювання і деокупації наших територій", - заявив міністр.

Також Кулеба розповів, що російський міністр закордонних справ уникає розмови.

"Спочатку реакція з російського МЗС була доволі жвава. Але сьогодні зранку ми отримали повідомлення, що міністр Лавров "терміново відбув у відрядження" і невідомо, коли ця розмова відбудеться. Як з'ясувалося, він відбув до Сирії.

Я чекаю на розмову. Коли на сході убивають українського солдата, то єдина сторона, з якою потрібно говорити - це Російська Федерація.

Про що говорити? Перше запитання: як пояснює Російська Федерація те, що сталося. Друге: чи залишається вона відданою режиму припинення вогню? третє - обговорити підготовку до зустрічі міністрів закордонних справ "нормандського формату ", - сказав Кулеба.

На Донбасі 6 вересня на 42-й день режиму припинення вогню російський окупант порушив домовленості та відкрив вогонь по українських позиціях. Було здійснено щонайменше 3 обстріли, під час яких 1 український воїн загинув.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба пов'язав зрив режиму припинення вогню на Донбасі з місцевими виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі