понеділок, 22 листопада 2021 10:16

Кулеба: Імовірність нового наступу Росії залежить від двох факторів

Кулеба: Імовірність нового наступу Росії залежить від двох факторів
Кулеба вважає, що нова наступальна операція є однією з опцій, яку розглядає російська влада. Фото: УНІАН

Імовірність нового вторгнення Росії на територію України залежить від двох факторів: сили та витримки України, а також дій міжнародних партнерів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "Україна 24".

Нова наступальна операція є однією з опцій, яку розглядає керівництво РФ і особисто президент країни-агресора Володимир Путін. Саме від двох чинників залежатиме, чи використає він цю опцію, вважає Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба: Путін - вбивця

"Ми (суспільство і держава. - Gazeta.ua) повинні найближчими місяцями продемонструвати максимальну ефективність, максимальну витримку і не вестися на провокації ні в середині країни, ні в зоні конфлікту", – пояснив Кулеба перший фактор.

Другим чинником він назвав скоординованість та силу дій міжнародних партнерів України.

"Я закликаю всіх найближчими місяцями не панікувати, але зберігати пильність і не вестись на провокації, особливо в інформаційному просторі", – додав голова МЗС, зазначивши, що влада України працює над обома чинниками.

30 жовтня видання The Washington Post із посиланням на анонімних чиновників повідомило, що Росія знову нарощує військову присутність біля кордонів з Україною, що викликає занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі.

1 листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які це нібито підтвердили.

Збройні сили НАТО мають бути готовими до війни з Росією, заявив начальник штабу оборони Британії генерал Нік Картер. За його словами, ситуація на кордоні Білорусі та України була "класичним відвертанням уваги" з боку російського уряду, яке тривало роками.

У Міноборони України підтвердили загрозу дестабілізації ситуації в Україні взимку. Військове вторгнення РФ може статися на початку грудня.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба: Імовірність нового наступу Росії залежить від двох факторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі