субота, 19 червня 2010 11:04

КС проти проведення місцевих виборів 27 березня

КС проти проведення місцевих виборів 27 березня

Конституційний суд України, розглядаючи законопроект щодо зміни дати виборів і терміну повноважень мерів, а також місцевих і селищних рад, визнав, що запропонована парламентом дата проведення таких виборів - 27 березня 2011 року - не відповідає Конституції України.

Проект закону про зміни Конституції щодо термінів повноважень Верховної ради Криму, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів було направлено до КСУ як невідкладний, отже суд повинен був розглянути його до 15 червня 2010 року.

Нагадаємо, раніше Міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що вважає 31 жовтня 2010 року безальтернативною датою проведення місцевих виборів.

Разом з тим, Адміністрація Президента вважає, що вибори в органи місцевого самоврядування повинні відбутися 31 жовтня 2010 року.

"Ми вважаємо, що це останній конституційний термін, в який можуть бути проведені місцеві вибори", - сказав вчора Льовочкін.

Раніше Президент Віктор Янукович заявив, що місцеві вибори відбудуться цього року, тому що цього вимагає Конституція.

16 лютого поточного року Верховна Рада проголосувала за відміну виборів в місцеві органи влади, які повинні були відбутися в травні. За відміну ухвали Верховної Ради "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів в 2010 році" N6070 від 20 жовтня 2009 року проголосували 250 народних депутатів.

"Дзеркало тижня", Лига

Зараз ви читаєте новину «КС проти проведення місцевих виборів 27 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі