пʼятниця, 16 травня 2014 12:26

Кримські татари всеодно зберуться 18 травня, це не Кавказ - Куніцин

Кримські татари всеодно зберуться 18 травня, це не Кавказ - Куніцин
Фото: np.org.ua

Рішення самопроголошеної влади Криму про заборону мітингів спрямоване виключно на утиск татар, які планують відзначити 70-у річницю депортації народу з півострова.

Про це  в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Куніцин

"Я так розумію, як крім них (татар - ред.) він (указ Аксьонова - ред.) ні на кого не спрямований. Тому що решта кримчан влітку на мітинги ніколи не ходили. Політичної опозиції там ніякої немає. Єдина організована там сила - це кримські татари", - зазначив нардеп.

Куніцин зауважив, що масові заходи, заплановані на 18 травня, проходитимуть перед курортним сезоном. "Хто там буде мітингувати? Більше нікому мітингувати крім кримських татар", - пояснив парламентар.

"Це повний ідіотизм. Замість того, щоб знаходити спільну мову з кримськими татарами, вони автозаки, омонівців позганяли. Вони здійснюють грубу помилку. Ми вже це все проходили: у нас по 50 тисяч людей збиралося. Хіба можна заборонити людям це робити", - сказав колишній представник президента в Криму.

За словами Куніцина, до його особистого прем'єрства на півострові були спроби залякати татар. "І чим це все закінчилось? Перекриттям залізничних доріг, мордобоєм та іншими справами. Методами заборони там нічого не вирішиш", - заявив парламентар.

"Вони все рівно зберуться 18 травня. Це не Чечня і не Кавзказ", - сказав Куніцин.

Він нагадав про путінський указ про реабілітацію і зауважив: "Я не зовсім розумію, як це взаємно ув'язується. З однієї сторони президент Росії робить указ назустріч кримським татарам, а з іншої сторони намагаються наїхати на них і заборонити заходи".

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари всеодно зберуться 18 травня, це не Кавказ - Куніцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі