середа, 13 квітня 2022 14:55

Кремль почав зачистки, десятки впливових людей - у підвішеному стані

Кремль почав зачистки, десятки впливових людей - у підвішеному стані
Путін має багато запитань до Медведчука. Він боїться. Фото: СБУ

У Росії почалися зачистки серед впливових людей, які мали стосунок до України.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі телемарафону.

"Кремль почав зачистки еліт. Поки що доволі акуратно, але, станом на зараз, у підвішеному стані, наскільки ми можемо судити, десятки найвпливовіших людей Росії. Кожен розуміє, що за ним можуть прийти", - сказав Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук потрапив у санкційний список Великої Британії

За його словами, Путін знає, що відбувається на фронті. Розуміє, що корупція й неправильні дані, які давали йому, в тому числі ФСБ, призводять до поразки.

"І відносно Медведчука, його вчорашнього затримання. Думаю, він насправді не хоче, щоб його передавали зараз в Росію. 40 із копійками днів ховався в Україні. Розуміє, що був одним із головних людей, які будували проросійські політичні партії, проросійські громадські організації, і, очевидно, проросійські парамілітарні організації. Освоював великі кошти. І в Путіна буде до нього багато запитань", - сказав Денисенко.

Увечері 12 квітня стало відомо про затримання Віктора Медведчука. За словами президента Володимира Зеленського, це вдалося зробити силами СБУ. Вона завадила йому втекти з України. Політик переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ.

Його підозрюють у багатьох злочинах. Україна судитиме його за ті, які вдасться довести. Йому "світить" довічне покарання.

Зараз ви читаєте новину «Кремль почав зачистки, десятки впливових людей - у підвішеному стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі