четвер, 24 вересня 2020 21:37

Країни Балтії закриють в'їзд для Лукашенка

Країни Балтії закриють в'їзд для Лукашенка
Раніше до списку небажаних осіб для в'їзду в Латвію вже включили 30 громадян Білорусі. Фото: Reuters

У найближчі дні країни Балтії - Латвія, Литва та Естонія - оголосять загальний "чорний список", в якому нев'їзними оголосять близько 100 осіб з Білорусі.

До даного списку потрапив і Олександр Лукашенко, який напередодні провів таємну інавгурацію. Про це розповів міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич, інформує Delfi.

"Політик запевнив, що країни Балтії розширять санкції по відношенню до Білорусі, тому "даний список не буде останнім". Латвія, Литва та Естонія вирішили самі розширювати список санкцій, не чекаючи, коли аналогічне рішення прийме і погодить Євросоюз", - зазначається в повідомленні.

Раніше Рінкевич вже включив в список небажаних осіб для в'їзду в Латвію 30 громадян Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 країни визнали легітимність Лукашенка

У даний список потрапили президент країни, посадові особи білоруської Центральної виборчої комісії, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури, Комітету держбезпеки, Слідчого комітету, Ради з безпеки, Госконтроля і Виконавчого комітету Мінська.

"Повний список імен і прізвищ виглядає так: Олександр Лукашенко, Віктор Лукашенко, Ігор Сергієнко, Максим Риженков, Ольга Чупріс, Дмитро Крутий, Геннадій Богдан, Лідія Єрмошина, Вадим Іпатов, Олена Дмухайло, Світлана Кацуба, Ігор Плішевскій, Олег Сліжевський, Ірина Целіковець, Валерій Вакульчик, Іван Тертель, Іван Носкевіч, Олександр Конюк, Юрій Караєв, Геннадій Казакевич, Олександр Барсуков, Сергій Хоменко, Юрій Назаренко, Роман Мельник, Іван Кубрак, Олег Шабліко, Андрій Равков, Олексій Волков, Сергій Аземша, Андрій Смаль", - йдеться в повідомленні.

У МЗС переконані, що саме вони відповідальні за фальсифікацію результатів виборів президента Білорусі і за жорстоке придушення протестів.

"В'їзд в Латвію цим людям закритий на невизначений час. Рішення прийнято після консультацій з міністерствами закордонних справ Литви та Естонії", - сказано в повідомленні.

ЄС не зміг накласти санкції на владу Білорусі. Заблокував Кіпр. Нікосія вимагає натомість санкцій проти Туреччини за дії в Середземному морі.

Зараз ви читаєте новину «Країни Балтії закриють в'їзд для Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі