понеділок, 15 лютого 2010 11:11

Кравчук вважає, що українці виявилися неготові до курсу Тимошенко

Кравчук вважає, що українці виявилися неготові до курсу Тимошенко
Перший Президент України Леонід Кравчук вважає, що український народ виявився неготовим прийняти курс Юлії Тимошенко, що грунтується на європейському виборі і демократії. Таку думку Кравчук висловив в ефірі телеканалу Інтер.

Зокрема, Кравчук зазначив: "Курс європейського вибору, демократії - це фундаментальні складові політичного курсу Тимошенко. Ці фундаментальні складові відповідають і моєму власному баченню. Тому я її підтримував усвідомлено і не шкодую. Тому що це правильний курс, на мій погляд".

"А те, що сьогодні український народ виявився неготовим, скажімо, переважною більшістю підтримати цей курс, тому що переважної більшості немає ні в кого, ні в Януковича, ні в Тимошенко, тут буде непросто Президентові, скажімо, працювати. І, по-друге, непросто тому, що відстань переможця від переможеного дуже невелика".

Крім того, екс-президент України вказав на порушення під час виборів. "Без порушень, на жаль, не обійшлося. Для мене легітимно вибраний Президент той, хто вибраний згідно із законом. За ним немає ніяких шлейфів порушень. Він перед Україною стає Президентом, для всієї України. І для тієї, хто голосував за нього, і для тих, хто голосував за його опонента. Так відбувається в світі. Я, як перший Президент України, приймаю тоді такого Президента і в опозицію до нього не йду", - підкреслив Кравчук.

14 лютого Центральна виборча комісія оголосила переможцем президентських виборів лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Голова ЦВК Володимир Шаповал зачитав протокол комісії, підписаний усіма членами Центрвиборчкому. Згідно документу, за Януковича віддали голоси 48,95% виборців, за Юлію Тимошенко – 45,47%, проти всіх проголосували 4,36 % виборців.

Тимошенко вирішила не визнавати перемогу Януковича на виборах Президента і вимагає перерахунку голосів.

13 лютого прем"єр звернулася до народу з телезверненням, повідомляє ЛІГА.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук вважає, що українці виявилися неготові до курсу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі