пʼятниця, 11 травня 2012 12:56

Корупція у нас була і при помаранчевих, але попередній уряд точно був бідніший - політолог

Корупція у нас була і при помаранчевих, але попередній уряд точно був бідніший - політолог
Олександр Палій каже, що ми бачимо тільки частину реальних доходів чиновників

Те, що доходи українських урядовців усього за два роки збільшилися в 4 рази - це лише вершина айсберга, бо ніхто насправді не знає, скільки неофіційних доходів вони мають.

Про це в коментарі Gazeta.ua розказав політолог Олександр Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров знову обіцяє чорнобильцям "золоті гори"

"Такі дослідження звісно можна брати до уваги, але треба ж розуміти, що тут подані лише офіційні декларації доходів. А от те, що там записане на дружину, знайомих і так далі, це звісно не афішується. Я думаю, що там все набагато більше, ніж нам здається", - каже експерт.

Так само як в Україні є дві економіки - офіційна і тіньова:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв підняти пенсію до 1364 грн

"В Україні є бюджет, а є тіньовий бюджет. Є обсяг нафти, який продається в Україні,а є тіньовий обсяг нафти. Є дві різні економіки, і так само те, що декларують наші шановні чиновники, і те, що вони реально мають — це не те, щоб дві різні планети, але дуже різні суми. Звісно, якась кореляція між деклараціями і реальністю є, але це далеко не все, я впевнений. Так само, як у Муаммара Каддафі - у якого всі гроші знаходились у закордонних банках і по різних місцях в Лівії, так само і у наших чиновників", - розповідає Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богатирьова бере приклад з Азарова: взяла 33 тисячі матеріальної допомоги - декларація

І хоча корупція в Україні була і процвітала завжди, попередні уряди все ж були бідніші.

"Корупція толерувалася у нас і при помаранчевих, але очевидно, що попередні уряди були бідніші. Зараз же офіційно влада крупного капіталу, насамперед Донецького регіону, і пов'язаного з родиною президента. Збудована така піраміда: спочатку донецька промислова група, а родина президента на самому вершечку", - підсумував експерт.

Нагадамо, що журнал Кореспондент оприлюднив дослідження, згідно якого статки усіх членів українського уряду збільшились в 4 рази всього за два роки.

Зараз ви читаєте новину «Корупція у нас була і при помаранчевих, але попередній уряд точно був бідніший - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі