понеділок, 02 листопада 2020 12:56

Конституційний суд скасував збори суддів, щоб розглянути закон про землю

Конституційний суд скасував збори суддів, щоб розглянути закон про землю
Засідання пройде у закритому режимі. Фото: Укрінформ

Конституційний суд України скасував збори своїх суддів і проводить закрите засідання щодо статусу землі. Про це повідомляють на сайті суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" планують скоротити фінансування КСУ

Заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук під час засідання погоджувальної ради парламенту 2 листопада заявив, що КСУ незаконно змінив порядок денний своєї роботи. І о 12:00 почав пленарне засідання Великої палати КСУ. На ньому продовжили розгляд подання щодо конституційності закону про ринок землі.

У звʼязку з цим Стефанчук закликав суддів зупинитися і не ухвалювати неконституційні рішення й почати шукати вихід із ситуації, що склалася. Він підкреслив, що ВР повинна доукомплектувати склад Конституційного суду суддями за власною квотою.

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

Через це президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО, йшлося про загрози національній безпеці.

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

2 листопада "Слуга народу" ввечері проведе засідання фракції. На ньому обговорять законопроєкт президента Зеленського про звільнення суддів Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд скасував збори суддів, щоб розглянути закон про землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі