понеділок, 08 січня 2024 00:40

Конгрес США досяг угоди щодо фінансування в 2024 році

Конгрес США досяг угоди щодо фінансування в 2024 році
Конгрес США може не піти в шатдаун. Фото: Укрінформ

Конгрес Сполучених Штатів досягнув угоди про федеральні витрати у 2024 році.

Це допоможе запобігти частковій зупинці уряду ("шатдауну"), пише Reuters із посиланням на спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона.

Загальна цифра включає $886 мільярдів на оборону та $704 мільярди на витрати, не пов'язані з обороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена назвали пріоритет у майбутній допомозі Києву

Президент США Джо Байден заявив, що цей проєкт наближає американців до того, "щоб запобігти непотрібному призупиненню роботи уряду та захистити важливі національні пріоритети".

"Він відкидає серйозні скорочення програм, на які розраховують працьовиті сім'ї, і забезпечує шлях до ухвалення законопроєктів про фінансування на цілий рік, які відповідають інтересам американського народу та не містять будь-якої крайньої політики", - заявив Байден.

Сполучені Штати Америки не мають більше грошей для нової військової підтримки України до ухвалення нового пакету допомоги Конгресом.

Президент США Джо Байден підписав останній пакет допомоги Києву у сфері безпеки, на який були кошти згідно з його повноваженнями.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США досяг угоди щодо фінансування в 2024 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі