пʼятниця, 21 червня 2013 16:02

"Концентрація медіа у руках "Сім'ї" не допоможе Януковичу перемогти" - опозиціонер

"Концентрація медіа у руках "Сім'ї" не допоможе Януковичу перемогти" - опозиціонер
На думку нардепа, володіння ключовими ЗМІ в Україні ніяк не вплине на рейтинг Януковича. Фото: vybory.mediasapiens.ua

Придбання медіа-холдингів групою "Сімя" не вплине на рейтинг президента Віктора Януковича на виборах у 2015 році, адже українці навчилися відрізняти неправдиву інформацію.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини", колишній журналіст Володимир Ар'єв.

"В Україні вже давно немає розкладів у медіа-бізнесі. Усе під контролем тих чи інших представників великого бізнесу. Тепер більше контролюватиме медіа саме "Сім'я". До 2015 року такі покупки частішатимуть, адже їм важливо буде контролювати медіа до виборів президента", - сказав він.

На думку нардепа, володіння ключовими ЗМІ в Україні ніяк не вплине на рейтинг Януковича.

"Їм уже не вдасться створити для українців спотворену реальність. Білорусі чи Новоросійська тут бути не може. У порівнянні з білорусами наші технології значно розвинутіші. Там усе перебуває на рівні 1994 року, у нас - уже давно сформувалося громадянське суспільство. Порівняно з Росією у нас висока щільність населення. У наших північних сусідів - населення розпорошене через велику кількість територій. Тому інформацію про стан країни черпають часто лише із телебачення. Плюс багато людей у глибинці Росії не може дозволити собі інтернет. У нас через високу взаємоінтегрованість регіонів, правдива інформація буде просочуватися", - пояснює екс-журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курченко купує UMHgroup

Він також зазначає, що певний вплив медіа матимуть, але не такий всеохопний для того, щоб перемогти на виборах суто за їхній рахунок.

"Концентрація медіа у руках "Сім'ї" не допоможе Януковичу перемогти. Медіа в Україні впливають на думку людей дуже відносно. У нинішній ситуації я б не переоцінював їхній вплив. Адже всі вже давно зрозуміли, що обирають не між відтінками сірого. А є чорне, яке треба перемогти за будь-яких умов. Не знаю, що треба зробити нинішньому президентові, щоб чесно перемогти на виборах у 2015 році. Але медіа-ресурс точно не допоможе. В Україні надто висока напруга у суспільстві і гостре неприйняття влади", - вважає він.

Нардеп наголошує, що українці навчилися відрізняти неправдиву інформацію.

"Правда не до кінця навчилися робити висновки, але це питання політичного досвіду. Головне те, що в Україні, на відміну від Росії, є справжня альтернатива чинній владі", - переконаний Ар'єв.

Зараз ви читаєте новину «"Концентрація медіа у руках "Сім'ї" не допоможе Януковичу перемогти" - опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі