пʼятниця, 21 червня 2013 10:11

Борис Ложкін підписав угоду про продаж UMH Group

Група компаній UMH Group і ВЕТЕК підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіа-холдингу. Планується, що операція буде завершена в першому кварталі 2014 року. Про це повідомляє сайт UMH Group.

До остаточного закриття угоди управлінський склад медіа-холдингу залишається незмінним. 98% акцій компанії передано на зберігання ескроу-агенту (однієї з авторитетних юридичних компаній Великобританії).

Як наголошується в повідомленні, ВЕТЕК придбає акції більшості міноритарних акціонерів в окремих проектах, в тому числі - у структур, афілійованих з Геннадієм Боголюбовим. Опціон з Петром Порошенком щодо придбання його частки в "Кореспонденті" та інших спільних проектах було реалізовано ще у квітні.

Раніше UMH Group заявляла про необхідність в залученні інвестицій. У зв'язку з несприятливою ринковою кон'юнктурою на світових біржових майданчиках рада директорів UMH Group відмовилась від наміру проводити IPO і після консультацій з підприємством Concorde Capital ухвалила рекомендації працювати з приватними інвестиціями.

У травні цього року в своєму інтерв'ю "Інтерфакс - Україна" генеральний директор компанії Concord Capital Ігор Мазепа зазначав, що найбільш звичний спосіб для акціонерів - залучення грошей з публічного ринку зараз не працює.

"Ми рекомендували UMH Group коригувати стратегію по залученню грошей і працювати з private equity fund або приватними інвесторами", - заявив він.

Акціонери UMH Group, розглядаючи кілька різних пропозицій, зупинили вибір на пропозиції групи Сергія Курченка, оскільки воно не тільки повною мірою задовільнить інтереси акціонерів і кредиторів, але й дозволить залучити додаткові кошти для більш інтенсивного розвитку групи, наголошується в повідомленні.

Президент UMH Group Борис Ложкін, коментуючи підписання угоди, зазначив: "Амбітна група ВЕТЕК здатна дати серйозний поштовх розвитку UMH, особливо в сфері нових медіа, включаючи придбання діючих бізнесів, і в результаті увійти у топ-10 найбільших медіа-компаній СНД".

За словами першого віце-президента UMH Group Григорія Шверка, завдяки угоді компанія отримає додаткове фінансування, а також отримає новий імпульс для розвитку брендів компанії та зміцненню її ринкових позицій.

"Вирішальним був для нас той факт, що ми отримали від ВЕТЕК тверде запевнення щодо збереження незалежності редакцій і невтручання в редакційну політику медіа", зазначив він.

Як зазначено в повідомленні на сайті медіа-холдингу, UMH Group є найдинамічнішою мультимедійною групою у Східній Європі. В Україні медіа-холдинг керує портфелем з понад 50 брендів з лідируючими позиціями на ринках Інтернету, радіо та преси. У Росії входить в десятку найбільших гравців видавничого ринку. За оцінкою "РБК.Рейтинги", UMH Group входить в топ-15 найбільших медіа-компаній на території пострадянського простору.

З травня 2008 року GDR компанії котируються на Франкфуртській фондовій біржі. У 42 офісах компанії в Росії і Україні працює близько 4000 співробітників.

У портфель компанії входять такі бренди, як Forbes, Vogue, Кореспондент, Теленеделя, i.ua, bigmir.net, football.ua, Ретро FM, Наше радіо, Europa Plus, Авторадіо, Аргументи і Факти, Комсомольська правда та інші.

Зараз ви читаєте новину «Борис Ложкін підписав угоду про продаж UMH Group». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі