понеділок, 16 лютого 2009 09:14

Комуністи допоможуть Тимошенко змінити міністрів

Ясності у кадрових питаннях поки що немає, вони залишаються предметом політичних консультацій, каже депутат БЮТ Святослав Олійник.

"Питання кадрових ротацій в уряді, як то кажуть, на часі", - сказав він в інтерв"ю Радіо "Свобода".

"Є вакансія у Фонді державного майна, Міністерстві фінансів. Не до кінця ще визначилися суб"єкти коаліції із своїми представниками. Наприклад, міністр юстиції абсолютно не відповідає формату нинішньої фракції НУНС. Можуть також виникнути питання і по міністрах АПК та культури", - зазначив Олійник.

За словами члена "Народної самооборони" Олеся Донія, групи "За Україну" та "Єдиний центр", які входять у фракцію "НУ-НС", на сьогодні не готові голосувати щодо кадрових перестановок в уряді.

"Меншість всередині "НУ-НС", яка орієнтується на президента – це групи "За Україну" і "Єдиний центр" на цей момент не готові голосувати за заміни у Кабінеті міністрів. Очевидно, що група "За Україну" могла б бути залучена до цього процесу. Але на жаль, деякі компромісні варіанти не були підтримані перед цим, а тепер, зрозуміло, що переговорний процес вести важче. На цей момент він ще не знайдений", - сказав він.

Однак, не виключено, що кадрові питання будуть проголосовані за допомогою комуністів. Це питання ще не обговорювалося на фракції, однак, за словами представника КПУ Олександра Голуба, найімовірніше, що вони таки братимуть участь у цьому голосуванні.

"Ми вважаємо, що має бути підсилений і економічний блок, і суттєві зміни мають відбутися у гуманітарному блоці, який сьогодні, на жаль, не сприяє єднанню суспільства, а навпаки, його роз"єднує. За цих умов, звичайно, комуністи зможуть проголосувати за відставку тих чи інших урядовців", - сказав він.

"Що ж стосується призначення, то, якщо це буде окреме голосування, думаю, у кожному випадку ми визначатимемося окремо. Якщо це буде пакетне голосування, то навряд чи фракція комуністів зможе їх підтримати", - зазначив Голуб.

Як відомо, на разі вільна посада міністра фінансів – кандидатами на це місце називають кількох претендентів: колишнього голову Національного банку Сергія Тигіпка, колишнього керівника Мінфіну Ігоря Юшка, головного радника прем"єра Віталія Гайдука.

Між тим, президент Віктор Ющенко завернувся до Конституційного Суду із проханням розтлумачити конституційний механізм заміни окремих членів уряду, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи допоможуть Тимошенко змінити міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі