пʼятниця, 12 серпня 2011 09:28

Комуністи виступили за припинення співпраці з МВФ

Комуністи виступили за припинення співпраці з МВФ

Припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні мобілізувати кошти для виплати соціальних видатків.

Як повідомила прес-служба КПУ, про це заявив народний депутат від Компартії Спиридон Кілінкаров.

"Україна вже досить набрала боргів, які вже сьогодні є непосильними. Виплачувати по 8 мільярдів гривень на місяць замість того, щоб вкладати їх в економіку, недоцільно. Я думаю, що припинення співпраці з МВФ змогло б мобілізувати економічні та фінансові ресурси нашої країни", - підкреслив Кілінкаров.

За словами народного депутата, сьогодні влада йде по накатаному шляху, коли один уряд бере борги, а інший - нарощує їх у більшому розмірі.

"Невідомо, правда, за рахунок чого ці борги будуть віддавати. Зрештою від цього страждають українці, які недоотримують фінансування в бюджеті. Влада урізує статті на соціальні витрати, щоб ці гроші перенаправити на обслуговування боргів Міжнародного валютного фонду. Фактично, Україна працює на МВФ і не може забезпечити соціальні виплати", - додав комуніст.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи виступили за припинення співпраці з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі