вівторок, 20 березня 2018 14:51

Командувач Об'єднаних сил прокоментував доходи з окупованого Криму

Командувач Об'єднаних сил прокоментував доходи з окупованого Криму
Наєв (зліва) вітає бійців з Днем сухопутних військ під Донецьком. Фото: 112.ua

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв отримав кошти від брата з анексованого Криму, як частину спадку. Про це він розказав в інтерв'ю "Укрінформу".

З 1995 року батьки Наєва і молодший брат Максим жили в Криму. Гроші, які він отримав від брата, це частина вартості квартири.

"Перед війною, 2012 року, батьки запропонували нам із братом заповісти квартиру. У жовтні 2013 року батько помер. Ми з братом прийняли спільне рішення щодо заповіту. Він має мені виплатити половину вартості квартири. Жодних угод я з ним не укладав, адже це – родинні справи. У 2016 та у 2017 роках він передав мені дві суми по п'ять тисяч американських доларів. Ці кошти не є "дарунком", – пояснив Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький планує залишити посаду - ЗМІ

"Як законослухняний громадянин", Наєв вказав ці кошти в електронній декларації.

Також, командувач Об'єднаних сил додав, що підтримує зв'язки з рідними.

"Інколи я дзвоню в Крим, щоб, привітати зі святами. Дзвінки ні для кого не є таємницею. Що стосується дій брата на окупованій території – він доросла людина. За його вчинки я відповідати не можу. Він, як і мільйони людей в окупованому Криму, залишився громадянином України. Завдяки спільним зусиллям нашого народу, Крим повернеться, і стане українським.

Я прийняв присягу на вірність українському народу, і в мене немає жодних застережень. Виконаю ті завдання, які ставить переді мною народ України, верховний головнокомандувач. Проживання членів моєї родини в Криму мене не обтяжує і не зв'язує".

Перший командувач операціями Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в електронній декларації вказав два коштовних подарунки за 2017 та 2016 роки з окупованого Криму. "Це гроші – 135 тисяч та 139 тисяч гривень. Ім'я людини, яка їх робила – Максим Іванович Наєв. Швидше за все – це його рідний брат. Максим Іванович принаймні до останнього часу, жив в окупованому Криму. Працював на державній службі в окупаційній адміністрації. Зокрема, у відділенні так званого "Пенсійного фонду РФ в республіці Крим", - написав у своєму Facebook журналіст Левко Стек.

Зараз ви читаєте новину «Командувач Об'єднаних сил прокоментував доходи з окупованого Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі