четвер, 29 липня 2021 15:16

Колишнього соратника Зеленського не пустили на конкурс на посаду директора Бюро економічної безпеки

Колишнього соратника Зеленського не пустили на конкурс на посаду директора Бюро економічної безпеки
Данилюк був у команді Зеленського на президентських виборах. Фото: @o.danyliuk

Конкурсна комісія не допустила колишнього секретаря РНБО Олександра Данилюка до конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки – не підійшов диплом університету Індіани.

До конкурсу допустили 48 учасників, повідомляє "Економічна правда".

Голова конкурсної комісії Тимофій Мілованов заявив про невідповідність Данилюка кваліфікаційним вимогам. Він не надав документи, що засвідчують наявність у нього вищої юридичної або економічної освіти. Натомість надав документи, які засвідчують вищу освіту за спеціальністю, що не відповідає вимогам конкурсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ назвали претендентів на голову Бюро економічної безпеки. Серед них - "регіонал"

Данилюк закінчив Національний політехнічний університет України "КПІ" за спеціальністю інженер-електрик. Паралельно здобув освіту в галузі фінансів у Київському інституті інвестицій.

Милованов посилався на лист Міносвіти, що без належного визнання диплому університету Індіани в Україні немає підтвердження того, що освіту справді здобували і що документ є оригінальним.

За Данилюка заступився міністр фінансів Сергій Марченко.

"Ручна конкурсна комісія виключила мене з конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки, яке я придумав, запропонував та системно намагався запустити протягом понад 10 років.

Я знав, що так буде, але привід, під яким вони це зробили, – це просто епічно!

Група товаришів без власної думки не визнали мій диплом одного з найпрестижніших університетів світу – Індіанського університету! Бути міністром фінансів та секретарем РНБО, працювати у найвідоміших фінансових організаціях у світових фінансових столицях – значить, у мене було достатньо освіти, а зараз – ні?!

Мова зараз не про Данилюка – мова про те, що нас усіх мають за повних дурнів! Це не просто профанація замість конкурсу, це ганьба найвищого гатунку! І це – руйнування БЕБ із самого його початку", - заявив Данилюк у Facebook.

До 25 серпня в Україні триватиме аудит фіскальної служби. Після цього відомство ліквідують і створять нову структуру - Бюро економічної безпеки.

У березні президент Володимир Зеленський підписав закон про БЕБ.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього соратника Зеленського не пустили на конкурс на посаду директора Бюро економічної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі