четвер, 10 січня 2008 16:33

Колесніков розповів, як ПР боротиметься з корупцією

Партія регіонів розробила програму реформування судової галузі влади. Про це сказано в повідомленні прес-служби ПР.

Згідно із повідомленням, таку заяву зробив заступник голови фракції ПР у Верховній Раді Борис Колесніков в ефірі телекомпанії "5 канал".

З його слів, в основу цієї програми покладено принцип розподілу відповідальності судів.

В основу програми покладено принцип розподілу відповідальності судів

"Зокрема, суди загальної юрисдикції, яких в Україні близько 700, не можуть розглядати господарські суперечки, навіть якщо суб"єктами є просто фізичні особи. Такі суперечки можуть розглядати тільки господарські суди. Це відповідає світовій практиці й повинно бути нормою в Україні", - зазначає Колесніков.

Він повідомив, що офіційна презентація цієї програми відбудеться найближчим часом.

Разом з тим парламентарій зазначив, що ПР розробила ряд ініціатив, пов"язаних з подоланням корупції.

"Для того, щоб перемогти корупцію, необхідно забезпечити законність і прозорість прийнятих рішень на всіх рівнях - від Кабінету Міністрів до органів місцевої влади. Крім того, з метою подолання корупції повноваження Кабміну й інших органів центральної влади в питаннях розподілу фінансових потоків варто перерозподілити на користь регіонів", - уважає представник ПР.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович виступає за якнайшвидше проведення судової реформи.

Один з напрямків програми діяльності коаліції Блоків Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" - проведення реформи судової галузі влади.

Наприкінці жовтня Кабінет Міністрів створив робочу групу з питань підготовки й реалізації проекту "Підтримка судової реформи", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков розповів, як ПР боротиметься з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі