вівторок, 16 жовтня 2012 13:32

Колесніченко презентував збірник документів про діяльність ОУН-УПА

Колесніченко презентував збірник документів про діяльність ОУН-УПА
Вадим Колесніченко. Фото: ru.tsn.ua

Народний депутат фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко презентував в Севастополі збірник архівних матеріалів "Історія націоналістичних рухів в Україні в роки Великої Вітчизняної війни".

"Сьогодні міжнародний антифашистський фронт України, який я представляю як співголова, презентує севастопольцям нову, по суті, унікальну книгу - двотомник архівних матеріалів. Архіви, які представлені з п'яти країн - Німеччини, Польщі, України, Білорусії, Росії", - сказав Колесніченко на презентації у вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибори в Україні нічого не змінять" - упівець

За словами нардепа, вперше були взяті матеріали з служби зовнішньої розвідки РФ, розвідки Польщі, української розвідки. "РФ представила більше дванадцяти архівних установ. В тому числі архіви президента РФ", - додав парламентарій.

За словами Колесніченка, 90% представлених архівних документів вперше розсекречені і представлені населенню. "З 1939 року по 1945 рік ОУН-УПА і всі підрозділи, які знаходилися в цьому націоналістичному крилі, відкрито співпрацювали з німецько-фашистськими загарбниками, з 1939 року вони перебували на фінансуванні спецслужб Німеччини, готували розвідувально-диверсійну мережу на території України і навіть в 1945 році, працюючи з німцями, вони готували розвідувальну мережу, щоб залишити її в тилу радянських військ", - зазначив Колесніченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок зібрав 10-тисячну колону на марш УПА і отримав благословіння

Одночасно, за його словами, документи доводять, що лідери ОУН-УПА вели переговори і з американською, і з англійською розвідкою для ведення підривної роботи на території Радянського Союзу.

"Однозначно доведено, що участі в боях з регулярною німецькою армією бандерівці не брали. Все, що змогли знайти історики, це приватні сутички з метою повчання зброї, обмундирування, або продуктів харчування", - сказав парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ох як добре, що вони так пройшлись!" - на Черкащині пройшов Марш українців в честь 70-річчя створення УПА

За словами Колесніченка, архівні матеріали вперше підтверджують факти переговорів лідера ОУН Степана Бандери зі спецслужбами Німеччини, спрямовані на об'єднання зусиль в боротьбі з Радянським Союзом. Депутат також заявив, що збереглися й документи з вдячністю Адольфу Гітлеру за те, "що він створив Українську державу".

Колесніченко розповів, що найближчим часом книга буде видана накладом в 20 тисяч екземплярів і розповсюджуватиметься не тільки в бібліотеках, але і в школах, в інститутах.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко презентував збірник документів про діяльність ОУН-УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

161

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі