субота, 13 жовтня 2012 17:18

Влада Києва заважала проведенню святкування ОУН-УПА у Будинку вчителя

Влада Києва заважала проведенню святкування ОУН-УПА у Будинку вчителя
ФОТО tsn.ua

Організаторам святкування 70-річчя ОУН-Упа у Києві було дуже важко домовитися щодо проведення урочистостей у Будинку вчителя міста Києва. Адже влада за вказівкою голови КМДА, "регіонала" Попова чинила цьому спротив.

Про це повідомив під час Академії на честь святкування 70-річчя ОУН-УПА голова Центру національного відродження ім. С. Бандери Тарас Розністий.

"Будинок вчителя належить до Київської міської державної адміністрації, якою керує Попов, а він входить до Партії регіонів. Також будинком відає Міністерство освіти Табачника. Нам було нелегко організувати там урочистості. Ми відчували це під час підготовки. Але завдяки справжнім патріотам, які нам допомагали, нам таки вдалося це зробити", - сказав Розністий.

Голова Київської крайової організації братства вояків ОУН-УПА Орест Васкул закликав молодих людей брати приклад із вонів УПА.

"Зараз дуже важкі часи, дуже. Я зараз звертаюся насамперед до молоді. Ми повинні віддати шану тим, хто молодими, безвусими юнаками віддав своє життя за Україну. Ви так само маєте брати за них приклад і робити все для неї, йти на будь які жертви", - сказав він.

Представник ВО "Свобода" Михайло Кульбів передав Васкулу конверт із допомогою для ветеранів УПА від цієї партії.

Голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху Володимир В'ятрович наголосив, що українці мають перед упівцями два зобов'язання.

"У нас сьогодні є два зобов'язання: берегти і вшановувати пам'ять людей, які віддали своє життя Україні. А також зробити нашу державу такою, щоб вона була вартою тої крові, яка пролилася за неї", - сказав він.

Члени молодіжної Київської крайової організації ОУН-УПА подарували ветеранам квіти та футболки із тризубами та написами "70-ти річчя ОУН-УПА". Гроші на подарунки активісти зібрали у соціальних мережах.

Зараз ви читаєте новину «Влада Києва заважала проведенню святкування ОУН-УПА у Будинку вчителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

136

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі