пʼятниця, 05 березня 2010 10:46

Коаліція вже майже готова

Коаліція вже майже готова

У ході вчорашніх переговорів про створення нової парламентської більшості була визначено, що нова коаліція буде створена до 10 березня, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

"Можливо, завтра (5 березня - ред.) оголосимо про створення коаліції, а у вівторок призначимо уряд. Цілком можливо, що голосування щодо коаліції та уряду відбудеться у вівторок, - заявив глава фракції Компартії Петро Симоненко. - Але у будь-якому випадку до 10 березня ці питання будуть вирішені".

За словами Симоненка, передбачається, що до коаліції увійдуть фракції Партії регіонів, Компартії, блоку Литвина та окремі депутати. "У нас уже є 231 підпис народних депутатів, що підтримують створення коаліції", - сказав лідер комуністів.

За інформацією видання, переговори проходили в парламенті з 12.30 під головуванням спікера Володимира Литвина. У них взяли участь глава фракції Партії регіонів Микола Азаров, його заступники Андрій Клюєв та Олександр Єфремов, глава фракції блоку Литвина Ігор Шаров, а також Петро Симоненко.

Вчора ж на сайті глави держави з"явилося повідомлення про те, що президент Віктор Янукович провів консультації з питання формування коаліції в парламенті. Відзначимо, що в прес-службі президента не розкрили деталей зустрічі. "Консультації пройшли успішно", - йдеться в повідомленні.

"Президент запросив представників партій, представлених у парламенті", - додав Єфремов. Він заявив, що знає "поіменно", хто був присутній на вчорашній зустрічі з Віктором Януковичем, але відмовився уточнити список учасників.

За інформацією видання, на цій зустрічі був присутній лідер фракції "Наша Україна-Народна самооборона" Микола Мартиненко, а також представники партії "Єдиний центр".

Зараз ви читаєте новину «Коаліція вже майже готова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі