четвер, 04 березня 2010 20:28

Немиря каже, що Янукович обманув Європу

Немиря каже, що Янукович обманув Європу
Віце- прем"єр Григорій Немиря звинуватив президента Віктора Януковича у порушенні Конституції та обіцянки європейським політикам. Про це Немиря сказав у програмі "Точка зору".

Він нагадав, що за Основним законом України, коаліції мають утворюватися фракціями.

Після чого процитував слова нового глави держави, які той сказав в сьогоднішньому інтерв"ю одному з інформагентств: "Я им четко сказал , что есть два варианта формата коалиции. Первый - это большинство депутатов без "Нашей Украины", второй - с "Нашей Украиной".

"Коли президент, як гарант Конституції, допускає можливість створення більшості без фракції "Наша Україна" - це фактично він говорить про те, що має намір свідомо порушити Конституцію", - сказав Немиря.

Крім того Немиря нагадав, що у понеділок , 1 березня, перебуваючи у Брюсселі Янукович пообіцяв європейським політикам діяти виключно у конституційний спосіб.

"Що  відбувається зараз? Сьогодні є четвер (4 березня),  тобто пройшов тиждень після інавгурації. І партія Януковича робить перший крок до грубого порушення Конституції (йдеться про прийняття у першому читанні законопроекту про формування коаліції за участі окремих позафракційних депутатів - ред.)",  - зазначив Немиря.

Віце- прем"єр також обурився фразою спікера Володимира Литвина, який закликав депутатів "діяти у спосіб максимально наближений до Конституції та законів".

"Не можна бути трошки вагітною. Трошки наближатися до Конституції або трошки віддалятися", - сказав Немиря. – Я шокований. Коли таке дозволяє собі говорити голова Верховної ради, це вже гра не за правилами, а з правилами".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Немиря каже, що Янукович обманув Європу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі