вівторок, 15 квітня 2008 16:21

Клюєв: Інфляція у квітні і травні буде ще більша, ніж у березні

Інфляція в квітні і травні 2008 р. буде ще більша, ніж у березні, заявив журналістам у Києві екс-віце-прем"єр, народний депутат України від Партії регіонів Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба депутата.

На його думку, довгі як ніколи свята автоматично вплинуть на ціни на продукти харчування. "Вже сьогодні в Києві м"ясо коштує до 100 грн, і це не межа. Коли морквина коштувала 7-8 грн?", - заявив депутат.

На його думку, Україна стоїть на порозі стагфляції - дуже небезпечного явища в економіці. Поєднання все більш зростаючої інфляції, зі все більшим уповільненням зростання економіки, а також зростанням безробіття.

Він заявив, що необхідно терміново внести зміни до бюджету, скоротивши дефіцит; збалансувати валютну і кредитно-банківську політику; знизити нормативи відрахувань від прибутку для держпідприємств.

"Це ілюзія, що економіка буде зростати і далі - дуже скоро запаси зростання вичерпаються. Без створення нових точок зростання, заснованих на високих технологіях, Україна буде вимушена все швидше перетворюватися на сировинний додаток лідерів світової економіки", - сказав Клюєв.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв: Інфляція у квітні і травні буде ще більша, ніж у березні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі