середа, 15 жовтня 2014 15:30

"Ключ до нормальної країни - у новому парламенті" - Данило Лубківський

"Ключ до нормальної країни - у новому парламенті" - Данило Лубківський
Фото: tsn.ua

Різниця між виборами 2012-го і 2014-го років у тому, що зараз українці обирають не лише парламент, але й прем'єр-міністра. Про це сьогодні у Львові заявив Ігор Васюник, народний депутат, керівник львівського штабу Народного Фронту.

"Це буде перший народний прем'єр. Адже тільки парламентська більшість висуне кандидатуру. І хто отримає цю більшість, яка політична сила, залежить від простих громадян. Тому зараз інститут парламентаризму має найбільшу силу", - наголосив він.

Васюник повідомив, що з усіх політсил, які нині ідуть на вибори, лише Народний Фронт має готову кандидатуру на цю посаду - нинішнього прем'єра Арсенія Яценюка.

"Янукович спеціально під себе робив Конституцію, президентсько-парламентську республіку. І Верховна Рада лише ритуально освячувала рішення президентства. Зараз ми маємо шанс творити по-іншому нашу країну. Від нас із вами залежить, які закони будуть прийматися. Від нас залежить, чи буде на чолі Кабінету Міністрів популіст, чи це буде технічна особа, якою маніпулюватиме агресор, чи це буде професіонал. Більше того, цей чільник уряду уже випробуваний часом".

У тому, що майбутній прем'єр, так само як і президент, вирішує подальші стосунки з Росією, упевнений і український дипломат Данило Лубківський, заступник міністра закордонних справ, кандидат у народні депутати у 118-му виборчому окрузі у Львові.

"План Путіна - зробити парламент стихійний, який би загинув за півроку. Тому цього разу ми обираємо також Європу. Адже новий парламент має прийняти корпус законодавства. Це складні закони з питань правоохоронної системи, антимонопольного законодавства, зони вільної торгівлі з ЄС. Уряд Арсенія Яценюка зумів зупинити повномасштабну агресію Путіна. Отож якщо буде прийнятий прем'єр-міністр від Народного Фронту, то можна сказати, що зараз ключ до нормальної України у новому парламенті", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Ключ до нормальної країни - у новому парламенті" - Данило Лубківський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі