середа, 12 червня 2019 09:28

Клімкін спустив на землю українців із мріями про ЄС за 10 років

Клімкін спустив на землю українців із мріями про ЄС за 10 років
Павло Клімкін про терміни вступу України в ЄС. Фото: Facebook.

Україна не вступить до Європейського союзу протягом найближчих 10 років.

"У черзі за ранковою кавою випадково став учасником дискусії щодо ймовірних термінів вступу України в ЄС. Трохи прикро виступати в ролі руйнівника міфів і говорити людям правду після того, як їм нарозповідали казок. Хтось чув, що вступатимемо в ЄС у 2025 [році]. Це дурниці, адже для цього вже давно мали б вести переговори про вступ. Хтось чув, що за 10 років – уже реальніше, але все ще дурниця. Адже для цього переговори про вступ треба було розпочинати буквально завтра", – написав у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За словами міністра, "змогли закінчити розмову на позитиві: ми це точно зробимо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща поділиться з Україною досвідом вступу до ЄС і НАТО

"Але для цього нам потрібно точно стати на голову кращим за всіх попередніх кандидатів. Це я без жартів і дуже реалістично. Ми ж зможемо, правда?" – зазначив Клімкін.

Голови парламентів України, Литви та Польщі задекларували у резолюції Міжпарламентської асамблеї строки вступу України до Європейського союзу. За словами глави Верховної ради Андрія Парубія, Україна має великий шанс вступити до Європейського союзу у 2025-2027-х.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін спустив на землю українців із мріями про ЄС за 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі