середа, 27 березня 2013 14:15

Кличко мріє про "право першої ночі з Україною", тобто посаду президента - "регіонал"

Кличко мріє про "право першої ночі з Україною", тобто посаду президента - "регіонал"
Володимир Олійник. Фото: www.transparentukraine.org

Лідер УДАРу Віталій Кличко не впевнений, що зможе перемогти голову КМДА Олександра Попова на виборах міського голови Києва. Адже він нічого не розуміє у комунальному господарстві, а мріє тільки про "право першої ночі з Україною", тобто посаду президента.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Олександр Попов уже заявляв, що буде балотуватися. Безперечно, ми його у цьому підтримаємо. А те, що раз на сто років, випадає такий снігопад, не його провина. Критикувати його може той, хто ніколи в житті з таким не стикався. От, якби ситуація не відрізнялась від тієї, яка була минулого року чи інших років, а сніг не розчистили, тоді — так. Але ж це була справжня стихія. Коли "ударівці" стверджують у своїй заяві, що американці за добу розгребли величезну кількість снігу, я їм вірю. Але ж наша країна — молода, тільки формує своє місцеве самоврядування, бюджетонаповнення. Як можна зрівнювати? Сніг усюди однаковий, а гроші, які виділяються на боротьбу — різні", - розмірковує нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська пообіцяла вчити українську і надалі ходити до Ради

Він упевнений, що "кияни знають ціну роботи будь-якого комунального підприємства".

"Там, де треба висунути претензії, висунуть, там, де будуть бачити, що працювали, зрозуміють. Кияни знають, що є речі непередбачуваного характеру. Вляжуться пристрасті, у травні з'явиться чергова розв'язка на Подолі, метро станції будемо будувати, зробимо висновки - комунальної техніки більше купимо", - обіцяє "регіонал".

Натомість він вказує, що представники опозиція у цей час займалися піаром.

"Як то кажуть, кому війна, а кому мати-рідна. Стихія — для одних проблема, яку треба вирішувати, а інші — радіють. Я подивився, виходили чистити сніг окремі політичні сили, і не просто лопати взяли,а вдягнули накидки із партійною символікою. Вони для того, щоб себе ідентифікувати, могли б ще в одну руку взяти лопату, а в іншу — прапор. Це — цинізм. Треба просто працювати і все", - каже Олійник.

Регіонал прогнозує: у лавах опозиції перед виборами мера столиці не буде згоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівець" розповів хто не пускав журналістів на засідання бюджетного Комітету

"Якби йшов Віталій Кличко, так, його б усі підтримали. Я бачу настрої людей. Опозиція розуміє, що інші кандидатури не варто висувати. Але ж сам Кличко не впевнений. Він пропонує робити вибори у два тури. А це означає, що у нього є сумніви чи може він побороти Попова чи ні. Коли почнуться вибори, люди побачать, що нічого людина не розуміє у комунальній службі, не розуміє що там під землею. Буде інша ситуація і ставлення виборців. Адже мер повинен мати уявлення як працює живий організм "місто Київ". Це ж комунальне господарство. Я б надав перевагу пахарю, а не тому, хто йде з однієї метою — президентські вибори. Міський голова, який зайде, повинен вибудувати дружні стосунки з будь-якою владою. Бо Київ - столиця. І треба багато чого фінансувати із державного бюджету. Оце є правильна модель. Інша справа, коли почне думати як же йому виграти президентські вибори. Тоді забуде про територіальну громаду і киян", - здогадується "регіонал".

Політик наголошує, що опозиційні лідери думають власне "про право першої ночі, як висловився Тягнибок" з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Чесно" розповіли про 13 кроків для підвищення прозорості роботи парламенту

"Гарбуза їм Київ і Україна піднесуть, а не право першої ночі. Гарбуза і кошик морквочки на додачу. Я б не хотів виходити на ринг, узагалі нічого в цьому не розуміючи, і не хотів би, щоб з рингу приходив хтось, хто нічого не розуміє у комунальному господарстві".

Зараз ви читаєте новину «Кличко мріє про "право першої ночі з Україною", тобто посаду президента - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі