субота, 13 грудня 2008 14:09

Київ розраховує погасити заборгованість перед "Київенерго" з різниці в тарифах до 2009

Київська міська державна адміністрація розраховує погасити заборгованість перед енергопостачальною компанією "Київенерго" з різниці між собівартістю вироблених нею комунальних послуг і чинних тарифів на них до 1 січня 2009 року.

Про це мер Києва Леонід Черновецький заявив в ефірі телеканала "Україна" 12 грудня.

"Я гарантую тут, що 100 мільйонів (гривень боргу) ми перерахуємо в понеділок. Нехай пан (заступник голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Володимир) Триколич дасть слово й поставить тепло у будинки... У понеділок я віддаю йому гроші, він вмикає газ, і до нового року я гарантую, що розрахуюся повністю", - сказав він.

У свою чергу Триколич нагадав, що повна сума заборгованості становить 365 млн. гривень, однак підкреслив, що НАК буде продовжувати поставки газу Києву.

"Ми киян без газу не залишимо", - заявив він.

При цьому він не уточнив, у яких обсягах будуть здійснюватися поставки.

Після того як Триколич і Черновецький залишили прямий ефір, депутат Верховної Ради Святослав Піскун (фракція Партії регіонів), що зглосився бути посередником при їх переговорах, повідомив, що Триколич і Черновецький домовилися про поновлення теплопостачання з 13 грудня.

"У мене відбулися переговори між мером Черновецьким і паном Триколичем і я як посередник взяв з них слово, що завтра (13 грудня) зранку в Києві буде включено газ і буде тепло у всіх киян. Завтра зранку буде включено тепло для всіх киян. Мені це пообіцяв мер і Триколич", - сказав він.

При цьому до початку дискусії про поновлення газопостачання Триколич заявив, що НАК має намір оскаржити рішення Господарського суду Києва про заборону дочірнім компаніям НАК "Газ України" і "Укртрансгаз" обмежувати газопостачання підприємств і організацій, які виробляють теплову енергію для надання житлово-комунальних послуг населенню Києва.

Як повідомляло агентство, Черновецький прогнозує поновлення енергопостачальною компанією "Київенерго" гарячої води в 5 тис. житлових будинків у Києві 15 грудня.

12 грудня Господарський суд Києва заборонив "Газу України" і "Укртрансгазу", а також компаніям "Київоблгаз" і "Київгаз" обмежувати газопостачання підприємств і організацій, які виробляють теплову енергію для надання житлово-комунальних послуг населенню Києва, повідомляє Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Київ розраховує погасити заборгованість перед "Київенерго" з різниці в тарифах до 2009». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі